logo
Dwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.
We beogen het verstrekken van informatie omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.
logo

Dwergauto's te koop?

keep calm

Onze club verkoopt geen dwergauto's.

Tenzij expliciet in een artikel op deze website opgenomen. Mocht u zijn geïnteresseerd in de aanschaf van een dwergauto, dan kunt u beginnen met een kijkje te nemen op de speciale website van Oldtimerweb en de Nederlandse startpagina. En een zoekactie op Google is ook altijd handig.

Yvan Vertongen

Yvan Vertongen

Het Rally Comité van de Kiwanis-Club van Villers-la-Ville vzw organiseert op 4 juni 2017 zijn 5e Autorally voor oldtimers van alle merken, van 30 jaar en meer.

Dinner & Dance, een Coppa Classic Tour en een Coppa Classic Short Tour, een Concours d’Elegance en een oldtimermeeting. Pareltjes paardenkracht op wielen, een prachtige historisch kader en een culinaire luik: dit maakt van de COPPA CLASSIC een uniek evenement voor iedereen.

Tijdens de maand mei organiseert de BFOV nogmaals vrije keuringsdagen voor de oldtimers en dit op 4 verschillende locaties. Schrijf u tijdig in om uw oldtimer te onderwerpen aan een technische keuring teneinde te weten welke eventuele werkzaamheden u dient uit te voeren.

Ardenne Experience is een avontuurlijke uitstap in het hart van de Ardennen. Is een gastvriendelijk verblijf gedurende 4 dagen en 3 nachten, is de ontdekking van een authentieke herberg (lieveling van Eric), is het proeven van uitzonderlijke producten en een heerlijke maaltijd, dit alles bekroond met een feestelijk galadiner.

Een stukje historie over dwergauto's.

daf 750De Daffodil (type 30) werd in september 1961 geïntroduceerd, samen met de DAF 750. Beide types volgden de DAF 600 op, die nog een korte tijd leverbaar bleef. Het grootste verschil tussen de DAF 600 en de DAF 750 zat hem in een tot 750cc opgeboorde motor, die voor veel betere prestaties zorgde.

aws shopperNadat DAF 44 en 55 op de markt waren verschenen, werd het in '67 tijd om de Daffodil onder handen te nemen. De Daffodil werd voorzien van het nummer 33.

Om de betrouwbaarheid van de bubblecars te bewijzen, begon een Messerschmitt KR 200 op 29 augustus 1955 op de Hockenheimring met een recordrace van 24 uur. Het enigszins gewijzigde open voertuig, bekend als Super had alleen een smalle cockpit met kleine voorruit en achter de chauffeur een 'rib' tegen luchtwervelingen in plaats van de standaard plexiglazen koepel.

aws shopperTijdens de Tweede Wereldoorlog had Hub van Doorne een dwergautootje ontwikkeld, bijgenaamd De Regenjas, waarin Hubs ideaalbeeld van een kleine auto voor het volk naar voren kwam. De auto werd nooit in serieproductie genomen; het enige prototype werd aan een circus verkocht. Later kwam het in het DAF Museum in Eindhoven (Nederland) terecht.

Hoewel het voor iedereen duidelijk was dat de Messerschmitt KR 200 definitief zijn langste tijd had gehad, had de idealist Fend nog een verrassing voor vriend en vijand. De FMR Tg 500, waarbij de Tg stond voor Tiger, een naam die achteraf bleek te zijn gedeponeerd door Krupp, net als alle exotische diersoorten overigens.

Pagina 1 van 4

Bestuur

Dries Meynckens
voorzitter

Patrick van Mol
ondervoorzitter

Kurt Peeters
secretaris

Lutgarde Covents
penningmeester

Firmin Peeters
technisch adviseur

Bankrekening nummer
ING : BE18 3631 4934 3765

Vergaderingen

Vergaderingen in De Schrans (2e dinsdag van de maand) worden verplaatst naar:

Hof van Lachenen
Mechelsesteenweg 81
2840 Rumst
Telefoon: 015 31 11 54
(Google Map)

 

Onze auto's

019.jpg

Contact

(Gele velden zijn verplicht)


Loading, please wait..

logoDwergautoclub België is een vereniging voor het bewaren, het restaureren en het aanmoedigen tot aankoop van alle merken van dwergauto's.

We beogen het verstrekken van informatie omtrent techniek, literatuur en aanschaf van wisselstukken, en ook het in de publieke belangstelling brengen van de dwergauto door rondritten.